Over de Spartelvijver

De Spartelvijver in Hooge Mierde ligt in een natuurrijk gebied met volop bossen, heide en vennen. Sinds jaar en dag nemen jaarlijks duizenden mensen een duik in de zwemvijver. Voorheen was het een gemeentelijk zwembad, maar in 2013 werd de Spartelvijver verkocht. Daarna is de exploitatie in handen van een particuliere ondernemer. Dit heeft geresulteerd in de bouw van een prachtig paviljoen in 2014. Vanaf toen is de Spartelvijver méér dan een locatie om bij warm weer een duik te nemen. Het gehele jaar rond bied de Spartelvijver de mogelijkheid voor een natje en een droogje vóór, tijdens of ná een wandeling of fietstocht door de prachtige natuur in de omgeving.

Vanaf maart 2016 wordt de Spartelvijver beheerd door ras-Mierdenaar Frank Schellekens en wordt er nog meer richting gegeven om de mogelijkheden in en rond de Spartelvijver te benutten. Gasten kunnen hier nu genieten van een ruim assortiment speciaalbieren, kwaliteitskoffie en -thee en een lekkere lunch, met een zoveel mogelijk regionale herkomst. Maar gastvrijheid zal altijd de boventoon blijven voeren.

Met een terras op het zuiden kunt zit u bij de Spartelvijver altijd in de zon op het terras. Bij minder weer biedt de Spartelvijver u de mogelijkheid om in een gezellige, karakteristiek café te genieten van een hapje en een drankje.