Fietsen en wandelen

De Spartelvijver leent zich uitstekend om aan te leggen tijdens een fiets- of wandeltocht. Daarnaast is het ook een zeer geschikte start- of eindplaats voor een mooie fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. 

Omdat we het u als gast zo prettig mogelijk willen maken hebben wij voor u verschillende fiets-en wandelroutes uitgezet. De wandelroutes variërend van 7,3 kilometer tot zelfs 19 kilometer. De fietsroutes variëren van 40 tot bijna 60 kilometer. Bij een besteding bij de Spartelvijver krijgt u de routeomschrijving kosteloos met u mee.

Onderox

Onderox is een belgisch magazine wat van 1 oktober t/m 31 maart jaarlijks zijn wandelfestival heeft. Het Onderox wandelfestival bundelt dit jaar een recordaantal van 51 wandelingen die allemaal vertrekken en aankomen in een stijlvolle horecazaak in de kempen. Elke tocht is zo’n 10 kilometer lang, een afstand die zowel voor de getrainde als de gelegenheidswandelaar perfect haalbaar is. Als inschrijfgeld betaal je 5 euro per persoon, een bedrag dat je meteen terugverdient in de vorm van een huisproevertje of een korting op de rekening van de horecazaak in kwestie. Bovendien maak je kans op prachtige prijzen.

Bij de Spartelvijver doen wij ook dit jaar weer mee met het wandelfestival.

Van 1 april t/m 30 september gaat het Onderox fietsfestival van start. Ook hier vertrekt er een route vanuit de Spartelvijver. Deze Fietsroutes zijn ongeveer 40km lang, kosten ook 5 euro per persoon, wat men terugverdient in de vorm van een huisproevertje of korting op de rekening en natuurlijk maakt u kans op mooie prijzen!

Kijk voor meer info op www.onderox.be

Route.nl

Sindskort werken wij samen met Route.nl. Route.nl biedt door het gehele land wandel en fietsroutes aan. Ook kunt u zelf eenvoudig uw route uitstippelen via Route.nl. Meer informatie over Route.nl en de wandelingen en fietstochten rondom de Spartelvijver vindt u hier!

Rondje Weeldse Heide

8,37 km Rondje Weeldse Heide​

Deze wandeltocht door natuurgebied de Weeldse Heide start bij Natuurpoort de Spartelvijver. De tocht voert door een groene grensstreek met een rijke historie. Het landschap rondom de Spartelvijver kenmerkt zich door een afwisseling van akkers, weide, bossen, lanen en houtwallen.​
Suggestie route Natuurpoort de Spartelvijver

12,14 km Suggestie route Natuurpoort de Spartelvijver

Brabantse Natuurpoorten zijn dé startpunten voor een fiets- of wandeltocht door de Brabantse natuur. Natuurpoorten zijn gelegen aan prachtige natuurgebieden. Er is altijd een horecapunt, leuke fiets- en wandelroutes, voldoende parkeergelegenheid en informatie over de natuur en de routes.
Suggestie route Natuurpoort de Spartelvijver

41,20 km Door de Brabantse Kempen

Gelegen in de Brabantse Kempen en op een steenworp van België is Natuurpoort de Spartelvijver het startpunt van deze mooie fietstocht door een groene grensstreek met een rijke historie. Ervaar de stilte van de Weeldse Heide en ontdek het statige Landgoed de Utrecht. Het landschap rondom de Spartelvijver kenmerkt zich door een afwisseling van akkers, weide, bossen, lanen en houtwallen.
Suggestie route Natuurpoort de Spartelvijver

51,16 km Door de groene grensstreek van de Kempen

Het grensgebied van Nederland en België in de buurt van Hilvarenbeek bestaat uit een uitgestrekt bosgebied. Groene landgoederen, uitgestrekte bossen en weidevelden sluiten hier naadloos op elkaar aan. Deze route neemt je mee door dit natuurrijke gebied in Noord-Brabant en over de Belgische grens.